Reaching the next level in life and business!
.

Stress de Baas!

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens deze training krijg je inzicht in je persoonlijke werkstress en werkgeluk signalen, organisatorische stress- en energiebronnen, persoonlijke stress en hulpbronnen en je eigen stresspatronen.

Je leert deze te herkennen en snapt hoe je met hectische situaties omgaat. Je krijgt een andere visie op werkstress en werkgeluk. Daarbij leer je organisatorische van persoonlijke stressbronnen te scheiden. Je onderzoekt welke stressbronnen beïnvloedbaar zijn. Daarnaast bepaal je een strategie om handiger met de gevolgen van jouw stress om te gaan. Ook neem je je herstelmogelijkheden én je werk-privé-balans onder de loep. Alles is erop gericht om meer flow op je werk te ervaren!
De verdiepingsopdrachten zijn mede gebaseerd op de positieve psychologie. Daarbij werk je aan competenties waarmee je je veerkracht kunt vergroten en je talenten kunt benutten.


De Work / Flow Scan

De Work / Flow Scan is bedoeld voor medewerkers die inzicht willen krijgen in hun persoonlijke werkgeluk en hun werkstress en werkenergiebronnen. Je leert de knoppen herkennen waardoor je meer flow kunt ervaren en stress kunt reduceren.

Voorafgaand aan de training vult iedere deelnemer de scan in. De resultaten worden in de vorm van een persoonlijk rapport tijdens de training teruggekoppeld.


N-Mrii's Follow-up Programma

Als deelnemer aan de training 'Stress de Baas! ontvang je tijdens de training jouw persoonlijke Work / Flow Scan-rapport en het werkboek 'Stress de baas!' met theorie, oefeningen en tips waarmee je aan de slag kunt.

Tijdens het opvolgende verdiepingsprogramma ontvang je verschillende verdiepingsopdrachten via mail. Daarbij werk je aan competenties waarmee je je veerkracht kunt vergroten. Je werkt deze opdrachten  uit aan de hand van jouw eigen praktijk. Daarbij kun je de uitwerking terugsturen voor persoonlijke feedback en begeleiding.

Inhoud van de training

Tijdens deze training ga je in vier delen aan de slag met je eigen werkstress en werkplezier en leer je hoe je hier grip op kunt krijgen.


Onderdeel 1 - Wat is het effect van stress op mij?

Je maakt een analyse van jouw persoonlijke stress- en werkgeluksignalen, je huidige copingstrategieën en jouw positie op de stresscurve.


Onderdeel 2 – Hoe kan ik handiger omgaan met werkdruk en werkstress?

Je onderzoekt de organisatorische stress- en energiebronnen, jouw persoonlijke stress- en hulpbronnen en formuleert in 4 stappen een effectieve copingstrategie: 

  1. Stress verwelkomen - Wat is stress? Inzicht in het effect van de stressmindset.
  2. Oorzaken aanpakken - Wat zijn jouw organisatorische stress- en energiebronnen? Het onderscheid tussen invloed en acceptatie.
  3. Gevolgen hanteren - Wat zijn jouw persoonlijke stress- en hulpbronnen? Veerkracht in jezelf vergroten.
  4. Buffers inbouwen - Hoe kan ik mijn energie managen? Het belang van herstel en ontspanning én een goede 'werk-privé-balans'.


Onderdeel 3 - Hoe kan ik de flow op mijn werk vergroten?

Je maakt een verkenning van jouw energiegevers op je werk aan de hand van je huidige en gewenste 'work-flow-balans'. Daarbij onderzoek je welke waarden belangrijk voor je zijn en waar je kwaliteiten liggen. In een baan waarin je je kwaliteiten optimaal benut en je een zinvolle bijdrage kunt leveren, ervaar je sneller bevlogenheid en werkgeluk. 


Onderdeel 4 - Welke prioriteiten stel ik?

In het laatste onderdeel vorm je je eigen conclusies over jouw werkstress en werkgeluk. Vervolgens bepaal je je persoonlijke 'work-flow-prioriteiten', die je vertaalt in concrete doelen en vastlegt in een individueel actieplan.


Stress en Burn-out Coaching
Grip op gedachten!
Jongleren met taken en tijd

Ervaringen van deelnemers met de Training 'Stress de Baas!'

10-2018

HR-adviseur 'Je bent baas over je eigen gedachten'

Goede tips om mee aan de slag te gaan. Je bent baas over je eigen gedachten. Positief nee zeggen kan en mag. Goede trainer met veel variatie. Ik beveel deze training aan bij al mijn collega's. Bedankt...   Meer


09-2018

Financieel adviseur 'Ik neem soms risico's die me over 'het randje' kunnen duwen'

Ik ben me weer bewust van wat stress doet en ik ermee omga. Ik vergeet soms in de dagelijkse gang van zaken dat ik risico's neem die me over 'het randje' kunnen brengen. Goede uitleg! Prima afwisseling....   Meer


09-2018

Adviseur 'Prima balans tussen interactie en theorie'

Ik wilde meer diepgang en inzicht rondom stress en hoe hiermee om te gaan. Ik heb geleerd dat ik een 'mismatcher' ben. Verdere bewustwording heeft het opgeleverd. Prima balans tussen interactie en theorie....   Meer


09-2018

Adviseur 'Stress is niet alleen negatief!'

Ik heb me opgegeven voor deze training omdat ik wilde leren 'Hoe om te gaan met stress'. De training was heel goed. Daar waar ik vandaag opgefokt over was, ben ik nu heel ontspannen, Dankje!. Ik heb geleerd...   Meer


08-2018

Expert 'Het is belangrijk om de eerste stress-signalen te herkennen!'

Mijn doel voor het deelnemen aan deze training was het herkennen van stressfactoren en tools leren om stress de baas te zijn. In bepaalde situaties is stress niet te vermijden. Het is belangrijk om de eerste...   Meer


<< NieuwerOuder >>


 
Opbellen
E-mail