Reaching the next level in life and business!
.

Stress de Baas!

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens deze training krijg je inzicht in je persoonlijke werkstress en werkgeluk signalen, organisatorische stress- en energiebronnen, persoonlijke stress en hulpbronnen en je eigen stresspatronen.

Je leert deze te herkennen en snapt hoe je met hectische situaties omgaat. Je krijgt een andere visie op werkstress en werkgeluk. Daarbij leer je organisatorische van persoonlijke stressbronnen te scheiden. Je onderzoekt welke stressbronnen beïnvloedbaar zijn. Daarnaast bepaal je een strategie om handiger met de gevolgen van jouw stress om te gaan. Ook neem je je herstelmogelijkheden én je werk-privé-balans onder de loep. Alles is erop gericht om meer flow op je werk te ervaren!
De verdiepingsopdrachten zijn mede gebaseerd op de positieve psychologie. Daarbij werk je aan competenties waarmee je je veerkracht kunt vergroten en je talenten kunt benutten.


De Work / Flow Scan

De Work / Flow Scan is bedoeld voor medewerkers die inzicht willen krijgen in hun persoonlijke werkgeluk en hun werkstress en werkenergiebronnen. Je leert de knoppen herkennen waardoor je meer flow kunt ervaren en stress kunt reduceren.

Voorafgaand aan de training vult iedere deelnemer de scan in. De resultaten worden in de vorm van een persoonlijk rapport tijdens de training teruggekoppeld.


N-Mrii's Follow-up Programma

Als deelnemer aan de training 'Stress de Baas! ontvang je tijdens de training jouw persoonlijke Work / Flow Scan-rapport en het werkboek 'Stress de baas!' met theorie, oefeningen en tips waarmee je aan de slag kunt.

Tijdens het opvolgende verdiepingsprogramma ontvang je verschillende verdiepingsopdrachten via mail. Daarbij werk je aan competenties waarmee je je veerkracht kunt vergroten. Je werkt deze opdrachten  uit aan de hand van jouw eigen praktijk. Daarbij kun je de uitwerking terugsturen voor persoonlijke feedback en begeleiding.

Inhoud van de training

Tijdens deze training ga je in vier delen aan de slag met je eigen werkstress en werkplezier en leer je hoe je hier grip op kunt krijgen.


Onderdeel 1 - Wat is het effect van stress op mij?

Je maakt een analyse van jouw persoonlijke stress- en werkgeluksignalen, je huidige copingstrategieën en jouw positie op de stresscurve.


Onderdeel 2 – Hoe kan ik handiger omgaan met werkdruk en werkstress?

Je onderzoekt de organisatorische stress- en energiebronnen, jouw persoonlijke stress- en hulpbronnen en formuleert in 4 stappen een effectieve copingstrategie: 

  1. Stress verwelkomen - Wat is stress? Inzicht in het effect van de stressmindset.
  2. Oorzaken aanpakken - Wat zijn jouw organisatorische stress- en energiebronnen? Het onderscheid tussen invloed en acceptatie.
  3. Gevolgen hanteren - Wat zijn jouw persoonlijke stress- en hulpbronnen? Veerkracht in jezelf vergroten.
  4. Buffers inbouwen - Hoe kan ik mijn energie managen? Het belang van herstel en ontspanning én een goede 'werk-privé-balans'.


Onderdeel 3 - Hoe kan ik de flow op mijn werk vergroten?

Je maakt een verkenning van jouw energiegevers op je werk aan de hand van je huidige en gewenste 'work-flow-balans'. Daarbij onderzoek je welke waarden belangrijk voor je zijn en waar je kwaliteiten liggen. In een baan waarin je je kwaliteiten optimaal benut en je een zinvolle bijdrage kunt leveren, ervaar je sneller bevlogenheid en werkgeluk. 


Onderdeel 4 - Welke prioriteiten stel ik?

In het laatste onderdeel vorm je je eigen conclusies over jouw werkstress en werkgeluk. Vervolgens bepaal je je persoonlijke 'work-flow-prioriteiten', die je vertaalt in concrete doelen en vastlegt in een individueel actieplan.


Stress en Burn-out Coaching
Grip op gedachten!
Jongleren met taken en tijd

Ervaringen van deelnemers met de Training 'Stress de Baas!'


Terug naar overzicht

08-2018

Schade-expert 'Ik was behoorlijk sceptisch'

Allereerst mijn complimenten voor de wijze van training. Geen saai moment en ondanks de hitte bleef jij mijn aandacht houden aangaande dit belangrijke onderwerp.
Mijn verwachting van de training was om iets te leren over het onderwerp 'Hoe te leren omgaan met stress' en eerlijk is eerlijk ik was daar behoorlijk sceptisch over. De training heeft derhalve in positieve zin niet aan mijn verwachtingen voldaan en ik kijk uit naar de volgende training. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat er mogelijkheden bestaan om stress de Baas te zijn. Mijn belangrijkste inzicht is om te relativeren. Ik ben uiterst tevreden met de opbouw van het programma!Terug naar overzicht


 
Opbellen
E-mail