Reaching the next level in life and business!
.

Stress- en burn-out coaching

Drie vormen van stress- en burn-out coaching

1. Stresspreventie coaching (uitval voorkomen)

Stresspreventie coaching is gericht op het voorkomen van uitval (ziekteverzuim) van een medewerker. De coachee werkt aan het vergroten van draagkracht en veerkracht. Daarbij wordt ook gekeken naar de steun en begeleiding in de organisatie.

2. Stress- en burn-out coaching (begeleiding tijdens verzuim en herstel)

Bij stresspreventie en stress- en burn-out coaching gaat de coachee op zoek naar persoonlijke stressbronnen en onhandige strategieën om met stress te dealen. Hierbij wordt tevens onderzocht wat de coachee drijft en waar passies liggen. Energiebalans, grip op de situatie en herstelmogelijkheden zijn daarbij belangrijk. Het doel is de medewerker te begeleiden naar een veilige terugkeer op het werk.

3. Terugvalpreventie coaching (begeleiding na re-integratie)

Bij terugvalpreventie coaching gaat de coachee, na een periode van uitval, weer aan de slag op de werkplek. Daarbij leert de coachee de nieuwe strategieën in de praktijk toe te passen en kan worden teruggevallen op de coach tijdens moeilijke momenten.


De aanpak bij stress- en burn-out coaching

1. Inventarisatie en plan van aanpak

We starten het coachtraject met een inventarisatie waarbij we samen de stressklachten en stresspatronen in beeld brengen. Tijdens het traject stellen we een zorgplan en terugvalpreventieplan op. 

2. Overzicht en energie

Tijdens de coaching richten we ons eerst op het herstel van de energiebalans en, indien nodig, het opbouwen van de fysieke conditie. Bovendien wordt aandacht besteed aan het terug krijgen van overzicht én het gevoel van beheersbaarheid en grip op de eigen situatie.

3. Denkpatronen en overweldigende emoties

Vervolgens werken we aan een positieve grondhouding en richten we de coaching op problematische denkpatronen en emoties, waarbij coachee leert situaties te accepteren en andere stressstrategieën te ontwikkelen. 

4. Vaardigheden

Ook gaan we aan de slag met het vergroten van de weerbaarheid en veerkracht door het geleerde in de werkpraktijk te oefenen. De coachee leert effectiever om te gaan met lastige of stressvolle situaties op het werk.


Kennismakingsgeprek
Veerkracht
Next Level

Ervaringen van coachees met stress- en burn-out coaching


Terug naar overzicht

12-2018

'Ik ben rijker en bewuster geworden en voel veel meer ruimte'

Ik zat mezelf enorm in de weg omdat ik, na een aantal opeenvolgende voor mij zeer ingrijpende gebeurtenissen, niet meer alle ballen in de lucht kon houden terwijl ik dat wel van mezelf moest kunnen.
Ik was op zoek naar knoppen om aan te draaien om los te laten, weer vertrouwen in mezelf te krijgen en uit de situatie van dat moment te komen en er ook niet meer in terecht te komen. Daarom heb ik de hulp van Anne-Marie ingeroepen. Ik heb voor haar gekozen omdat ze vanaf het begin vertrouwen en een enorme energie uitstraalde.
Onder andere met behulp van de metaprogramma’s, de functionele analyse en de prikkelende spiegel van Anne-Marie heb ik vooral inzicht in mezelf en mijn belemmerende denk- en gedragspatronen en controle-strategieën gekregen. Confronterend maar heel verhelderend.
Met vallen en opstaan ben ik gekomen tot acceptatie, het bijstellen van verwachtingen, mildheid voor mezelf, het verleggen van focus en een bewuste kleine om programmering van mijn automatische piloot. Ook heb ik beperkt gedraaid aan andere kleine knopjes. Dit heeft veel opgeleverd en blijft nog steeds haar vruchten afwerpen.
De rouwverwerking was super pittig. Het effect was super.
Mede dankzij de op mijn persoonlijke situatie afgestemde coaching van Anne-Marie ben ik dicht bij mezelf gebleven maar heb wel de knoppen gevonden om aan te draaien en eraan gedraaid. Ik ben rijker en bewuster geworden en voel veel meer ruimte.Terug naar overzicht


 
Opbellen
E-mail